Hartelijk welkom op onze website over Integratieve Therapie.

Op deze site kun je informatie vinden over de mogelijkheden van Integratieve Therapie en kun je kennis maken met de inhoud van de methodiek en met de therapeuten zelf. Kort willen we weergeven waar Integratieve Therapie voor staat:

-Wat maakt dat we ons het ene moment rustig, tevreden en ontspannen kunnen voelen en het andere moment plotseling boos, gefrustreerd of onzeker?

-Wat maakt toch dat we zo emotioneel en buiten proportie op gebeurtenissen kunnen reageren, die vaak achteraf helemaal niet zo heftig blijken te zijn?

-Hoe kan het toch dat we (massaal) last hebben van belemmerende gedachten en dat we ondanks onze wilskracht en inzet daar maar zo lastig van loskomen?

-En bovenal, wat is er voor nodig om weer in contact te komen met wat voor jou wezenlijk is, vrij van blokkades en belaste gevoelens?

Integratieve Therapie draait om deze kernvragen. Het is een diepgaande en actieve therapie die je helpt bij het bewust worden, begrijpen en loslaten van oude, belastende patronen en gevoelens. Met als gevolg dat je het heden kunt ervaren voor wat het werkelijk is, zonder illusies en gekleurde filters, vanuit wie je echt bent: je ware zelf.

Kenmerkend voor deze therapie is dat je problemen daadwerkelijk bij de wortel leert aanpakken. Het is een methode van heling die je na afronding van de therapie zelfstandig kunt voortzetten.

De integratieve therapeuten die op deze site vermeldt staan hebben uiteenlopende achtergronden (zie ook menu-item "de therapeuten"). Wat zij echter met elkaar gemeen hebben is dat zij ge´nspireerd zijn door het werk van o.a. Arthur Janov, Alice Miller, Jean Jenson en Ingeborg Bosch.

Tevens hebben zij allemaal ruime ervaring opgedaan in de methodiek van past reality integration (o.a. ontwikkeld door Ingeborg Bosch) door het volgen van workshops, opleidingsjaren, supervisie en persoonlijke leertrajecten bij Ingeborg Bosch en Jean Jenson. Specicifieke informatie is te vinden in een ieders profiel.

Als integratieve therapeuten staan ze open voor en combineren ze inzichten en technieken uit verschillende invalshoeken.

We nodigen je graag uit om op deze site verder rond te kijken. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van de aangesloten therapeuten.

Klik hier om te ontdekken wat Integratieve Therapie is.

 

 

 

 

 

 

 

aandacht, alternatieve geneeswijzen, afweermechanismen, angst, bad cluster, bad cluster eliminatietherapie, bang dat het weer fout gaat, bedrogen, benauwdheid, bezieling, burnout, coaching op het werk, commitment, communicatie, communiceren, compassie, competitie, confrontatie, creativiteit, de herontdekking van het ware zelf, dissociatie, dood gaan, Drenthe, Drente, Eckhart Tolle, eetproblemen, Friesland, geborgenheid, gekwetst, geloof, gelijkwaardigheid, geluk, gemis, genieten, Groningen, helderheid, help, hertrouwen, het bloed onder mijn nagels, het zelfde liedje, hoe weet ik wat goed is, homofiel, homoparen, humor, huwelijkscrisis, identiteit, identiteitsproblemen, ik ben de weg kwijt, ik durf mij niet te binden, ik kan niet kiezen, ik pas me steeds aan, ik snap het niet, ik verlang zo, ik wil een relatie, ik voel me niet meer gehoord, ik weet het niet meer, ik weet niet meer of ik van haar hou, ik weet niet meer of ik van hem hou, ik weet niet meer wat ik wil, ik wil je niet tot last zijn, ik wil leven, ik wil niet lastig zijn, ik zit op slot, ik zit vast, Illusies, intervisie, Janov, Jean Jenson, Joop Korthuis, kinderwens, kinderen, kindertherapie, kunnen elkaar niet meer bereiken, leiderschapstijlen, lesbisch paar, leven in aandacht, leven in eenheid, leven in overvloed, leven met pijn, levenskracht, levensmoe, lol, luisteren met mijn hart, managementcoaching, mannenwerk, mensenwerk, mezelf inslikken, mezelf kleiner maken, mezelf ontmoeten in contact met de ander, mezelf zijn, moeilijk om me te binden, moeite met kinderen, naar elkaar luisteren, nieuw samengestelde gezinnen, noodkreet, noorden, noord Nederland, omgaan met verwachtingen, Oegstgeest, omzeilen, ongedurig, ongelijkwaardige relatie, onrustig, ontevreden, ontkenning, ontkenning van behoeften, ontvangen, ontvankelijk zijn, ontwikkelingsfasen in relaties, onveilig, op weg naar je ware zelf, overlevingsmechanisme, overlevingsreflex, overspannen, oud zeer, out placement, persoonlijke vrijheid, plezier, prestatiemaatschappij, Primal Therapie,, psychotherapeut, psychotherapie, re-integratietherapie, Randstad, re´ntegratietherapie, relatieontwikkeling, relatietherapeut, relatietherapie, ruimte om te leven, scheiden, schuldgevoel, spiegelen, spiritualiteit, staan voor mezelf, stiefkinderen, stiefmoeders, stiefouders, stiefvaders, stress, strijdpatroon, stromen, su´cide, supervisie, thuis komen, thuis voelen, transpersoonlijke therapie, tweede huwelijk, uitgeput, vaak ruzie, valse hoop, valse macht, verbinding, verbondenheid, verdieping van de relatie, verlangen, verleiding, verliefd op een ander, verliefd op een derde, vermijden, vermijdingsmechanisme, vertrouwen, vervulling, verwarring, verwachtingen, voor zijn karretje spannen, wanhoop nabij, wantrouwen, warmte, we komen er niet meer uit, we kunnen niet meer praten, we zijn elkaar kwijt, westen, wie ben ik eigenlijk, wilskracht, zelfhulp, zelfhulp methode, zingeving